V obci Brezovec zaistila polícia 550 kartónov pašovaných cigariet

09.10.2012 Snina

Brezovec 9. októbra (TASR) - Príslušníci hraničnej polície objavili v pondelok 8. októbra v katastri obce Brezovec, okres Snina, stovky kartónov pašovaných cigariet. Priniesli ich tam zabalené v balíkoch štyri neznáme osoby. Muži zákona následne zadržali na slovensko-ukrajinskom pohraničí jedného Ukrajinca, po ďalších osobách polícia pátra.

"V štyroch balíkoch oblepených lepiacou páskou sa nachádzalo 550 kartónov cigariet označených kontrolnou známkou na označenie tovaru - For Duty Free Only. Colnú hodnotu tovaru vyčíslili pracovníci Colného úradu Michalovce na 3300 eur a colný dlh na 14.952,95 eura," konkretizovala hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej polície so sídlom v Sobranciach Agnesa Kopernická.

Ako dodala, pre podozrenie zo spáchania trestného činu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru sa začal spomínaným prípadom zaoberať vyšetrovateľ Kriminálneho úradu Finančnej správy Košice. Tabakové výrobky previezli na svoje pracovisko zamestnanci Colného úradu Michalovce.
 

Vyberte región